Sidebar

Kovo 31 d. naujasis Vilniaus universiteto padalinys Šiauliuose – VU Šiaulių akademija (VU ŠA) visus, planuojančius studijuoti universitete, kviečia į virtualią studijų mugę, kurios metu bus pristatytos 2021 m. siūlomos bakalauro studijų programos, priėmimo sąlygos, akademijos studijų aplinka ir galimybės studentams. Jos metu studijų programų konsultantai ir studentai tiesiogiai virtualioje aplinkoje konsultuos visais priėmimo ir studijų klausimais.

 

VU Šiaulių akademija stojantiesiems siūlo 11 bakalauro studijų programų

2021 m. sausio 1 d. duris atvėrusi VU Šiaulių akademija 2021 m. priėmimui siūlo net 11 populiarių ir paklausių darbo rinkoje studijų programų: Anglų filologija, Dalyko pedagogika: dviejų mokomųjų dalykų mokymas (lietuvių kalba, istorija, anglų kalba), Ekonomika, Elektronikos inžinerija ir robotika, Finansų matematika, Kūno kultūros ir sporto pedagogika, Muzikos pedagogika, Pradinio ugdymo pedagogika ir ikimokyklinis ugdymas, Programų sistemos, Specialioji pedagogika ir logopedija ir Viešasis administravimas.

VU padalinys Šiauliuose – VU Šiaulių akademija – atveria naują universitetinių studijų Šiaurės Lietuvoje istorijos puslapį. Vilniaus universiteto studijos Šiauliuose būsimiesiems studentams suteiks tas pačias galimybes, kurias turi visi universiteto studentai, studijuojantys Vilniuje ar Kaune. Pasak VU Šiaulių akademijos direktoriaus pavaduotojos studijoms dr. Reginos Karvelienės, siekiama užtikrinti, jog studentai čia rastų tą pačią studijų kokybę, kurią gauna visi Vilniaus universiteto studentai. „VU Šiaulių akademija šių metų priėmimui siūlo tas studijų programas, kurios susilaukia didelio stojančiųjų dėmesio. VU ŠA Edukologijos institute vykdomos pedagogikos krypties studijų programos, o Regionų plėtros institute – studijų programos, kurios aktualios regiono vystymuisi. Beje, šiemet stojantiesiems siūlome naują dalyko pedagogikos studijų programą, kurią baigę absolventai galės dirbti dviejų dalykų – lietuvių kalbos ir istorijos, anglų kalbos ir istorijos ar lietuvių bei anglų kalbos mokytojais.

Galiu drąsiai teigti, jog akademijoje dirba labai patyrę ir kompetentingi dėstytojai, studijų procese naudojantys pačius inovatyviausius mokymo metodus. Taip pat bendradarbiaujama su dėstytojais iš kitų Vilniaus universiteto akademinių padalinių ir užsienio aukštojo mokslo institucijų, o plačiai išvystytas socialinių partnerių tinklas garantuoja kokybiškas studentų praktikas jose. Studijų tvarkaraštis sudaromas atsižvelgiant į studentų poreikius, esant poreikiui jis yra individualizuojamas, o studijų aplinka atitinka aukščiausius standartus – VU Šiaulių akademijoje įdiegtos modernios technologijos leidžia studijų procesą vykdyti ir nuotoliniu būdu virtualioje aplinkoje“, – sako VU ŠA direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. R. Karvelienė.

Bendrojo priėmimo datos ir reikalavimai stojantiesiems

Informuojame, jog jau yra patvirtintos 2021 m. Bendrojo priėmimo datos ir patvirtinti pagrindiniai reikalavimai stojantiesiems. Pagrindinio ir papildomo priėmimo metu prašymų priimti studijuoti į universitetus ir kolegijas registravimas, vidurinio išsilavinimo, tarptautinių užsienio kalbos egzaminų sertifikatų, sporto pasiekimų ir kitų dokumentų elektroninis pateikimas Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (LAMA BPO) vyks 2021 m. birželio 1–rugpjūčio 5 d. Stojančiųjų į ugdymo mokslų studijų programas motyvacijos vertinimas vyks birželio 8–rugpjūčio 3 d. ir rugpjūčio 14–16 d.

PAGRINDINIAI REIKALAVIMAI STOJANTIESIEMS 2021 M.

Stojant į valstybės finansuojamas vietas (VF):

  • reikia išlaikyti 2 privalomus (lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos) ir vieną pasirenkamą valstybinį brandos egzaminą;
  • ​penkių geriausių mokomųjų dalykų metinis vidurkis ​turi būti ne mažesnis nei 7,​(nesvarbu ar A, ar B lygiu)​;
  • konkursinis balas turi būti ne mažesnis nei 5,4 balai.

    Stojant į valstybės nefinansuojamas vietas (VNF):

  • reikia būti išlaikius bent vieną valstybinį brandos egzaminą;
  • konkursinis balas turi būti ne mažesnis nei 5,4 balai.

Virtuali studijų mugė – galimybė susipažinti su VU studijų galimybėmis Šiauliuose

Kovo 31 d. 13–17 val. vyksiančios Vilniaus universiteto studijų mugės iš Šiaulių akademijos transliaciją galima bus stebėti https://youtu.be/Pt-TXg_GNEA.
Jei transliacijos dalyviams norėsite užduoti klausimų, pasikonsultuoti individualiai ar susipažinti su kita aktualia informacija, kviečiame registruotis ir transliaciją stebėti per mugės platformą.
 

Stojantieji informacijos gali teirautis ir VU Šiaulių akademijos Studijų skyriuje, el. p. , tel. nr. +370 41 595 755

Atverkite pasaulį klausimais! Rinkitės studijas naujajame Vilniaus universiteto padalinyje – VU Šiaulių Akademijoje!

Zenonas Ripinskis
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos