Sidebar

VU Šiaulių akademijoje viešėjo Liepojos universiteto Pedagogikos ir socialinio darbo fakulteto muzikos studijų programos docentė Olga Blauzdė, kuri muzikos pedagogikos visų kursų studentams vedė muzikos terapijos praktinius užsiėmimus.

Gražus VU Šiaulių akademijos ir Liepojos universiteto muzikos pedagogų bendradarbiavimas tęsiasi jau ne vienerius metus. Tiek šiauliečiais, tiek kolegos iš Liepojos yra dažni svečiai vieni pas kitus. Šį kartą Liepojos universiteto muzikos studijų programos docentė O. Blauzdė pasiūlė VU Šiaulių akademijos muzikos pedagogikos studijų programos studentams ir dėstytojams muzikos terapijos praktinius užsiėmimus. Juose buvo papasakota apie pačią muzikos terapiją, jos reikšmę, parodyti muzikos terapijos pratimai ir žaidimai, padedantys stiprinti žmonių psichinę sveikatą, ugdantys muzikinius sugebėjimus.

Pasak VU ŠA muzikos studijų programos studijų komiteto pirmininkės prof. dr. Dianos Strakšienės, yra labai svarbu plėsti tarptautinius ryšius ir bendradarbiavimą su užsienio šalių kolegomis, nes tai suteikia galimybę susipažinti ir naudoti naujas muzikos mokymo metodikas, perimti gerąją patirtį.

Į Liepojos universiteto doc. O. Blauzdės muzikos terapijos užsiėmimus aktyviai įsitraukę VU ŠA studentai liko patenkinti. „Buvo labai smagios pratybos. Jose išmokome įvairių naujų muzikos terapijos pratimų, kurie bus naudingi pedagoginės praktikos metu. Lauksime daugiau tokių užsiėmimų ir svečių iš užsienio universitetų“, – po pratybų sakė trečiakursė Vakarė. Jai antrino ir ketvirto kurso studentė Giedrė: „Buvo labai naudinga, nes pamačiau, kaip galima į užsiėmimus integruoti žmones, turinčius įvairių, emocinių, socialinių problemų, kaip galima integruoti ne tik vaikus, bet ir suaugusius, kaip išlaikyti dėmesį, kantrybę ir ugdyti kūrybinius gebėjimus. Supratome, jog labai svarbu pagrindinį dėmesį skirti ne į rezultatą, o į teigiamą emocinį patyrimą“.

„Muzikos mokytojų poreikis Latvijoje auga, nes keletą metų tęsiantis aukštojo mokslo reformai nebuvo vykdomas priėmimas į šią studijų programą. Tikimės, jog galbūt kitais metais vėl turėsime naujų studentų. Aš dėstau dviejų studijų programų studentams – muzikos pedagogikos bakalauro ir muzikos terapijos magistro. Be to, muzikos terapijos užsiėmimus vedame ir pedagogikos bei ikimokyklinio ugdymo studijų programos studentams. Jiems šie praktiniai užsiėmimai yra reikalingi ir labai patinka“, – sako Liepojos universiteto doc. O. Blauzdė.

Viešnia iš Liepojos universiteto pasidalijo informacija apie muzikos mokytojo profesijos prestižą Latvijoje, apie rinkodarines priemones, padedančias sudominti jaunimą rinktis muzikos pedagogo kelią. Taip pat buvo aptarti tolesnio VU ŠA ir Liepojos universiteto bendradarbiavimo aspektai.

liep4

VU Šiaulių akademijos inf.
Zenono Ripinskio nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos