Sidebar

Trys VU Šiaulių akademijos muzikos pedagogikos studijų programos atstovai, doc. dr. Vytautas Žalys ir magistrantūros studijų programos studentės Ingrida Eisenaitė bei Simona Spranaitytė, buvo pakviesti atstovauti Lietuvai jau 24 metus Islandijoje gyvuojančiame „Nordic Network for Music Education“ remiamame projekte „Digital Competence and Digitized Musical Heritage“.

Pagal projekto programą ir tikslus buvo organizuoti intensyvūs kursai, diskusijos ir skaitmenines technologijas muzikinio ugdymo procese taikančių žymių lektorių pranešimai ir pasidalijimas idėjomis. VU ŠA muzikos pedagogikos studijų programos docentui dr. V. Žaliui teko pristatyti dviejų Suomijos studentų magistro darbų analizę, organizuoti kai kurias projekto veiklas pagal projekto tematiką.

Pasak doc. dr. V. Žalio, renginyje dalyvavo pedagogai ir studentai iš aštuonių Skandinavijos ir Baltijos regiono šalių, todėl tai buvo puiki proga užmegzti ryšius su užsienio kolegomis. „Maloniai nuteikė viso renginio metu tvyrojusi labai draugiška ir geranoriška nuotaika. Tai tikrai padrąsino tuos dalyvius, kurių anglų kalbos gebėjimai buvo ne tobuli. Mūsų akademijai atstovavusios studentės I. Eisenaitė ir S. Spranaitytė pademonstravo geras anglų kalbos žinias ir puikius diskutavimo  gebėjimus“, – džiaugiasi doc. V. Žalys.

Nors poilsiui buvo skirta tik paskutinė renginio diena, projekto dalyviai sako, jog ir kitų dienų vakarai buvo turiningi. Jiems labiausiai įsiminė egzotiškos maudynės ant geizerio pastatyto SPA baseinuose, kopimas į šalia miestelio stūksantį kalną, pačių projekto dalyvių organizuotas jam session. Projekto dalyviai stebino laisvumu, puikiais vokaliniais ir muzikos instrumentų valdymo gebėjimais.

„Dalyvavimas šiame projekte buvo labai naudingas. Kursų pabaigoje diskutavome apie projekto ateitį. Jis neabejotinai gyvuos, todėl labai norėtųsi, kad VU Šiaulių akademija ir toliau būtų matoma kaip kūrybingų ir žingeidžių pedagogų bei studentų aukštoji universitetinė mokykla“, – sako doc. V. Žalys.

VU Šiaulių akademijos inf.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos