Sidebar

„Erasmus+“ programos dėka Turkijoje, Anadolu universitete, net devynis mėnesius studijavo VU Šiaulių akademijos Edukologijos instituto specialiosios pedagogikos ir logopedijos studijų programos 3 kurso studentė Dovilė Bakonytė.

Studentė džiaugiasi „Erasmus+“ programos suteikta galimybe išvykti pastudijuoti užsienyje. Jos nuomone, kiekvienas studentas turėtų pagalvoti, kodėl nepabandžius praturtinti savo žinias ir praplėsti savo kultūrinį akiratį kokiame nors užsienio universitete.

Mergina sako, jog Turkijoje iš pradžioje planavo studijuoti 4 mėnesius, bet vėliau nutarė pratęsti studijas šioje šalyje ir „Erasmus+“ programos dėka studijų laikotarpį prasitęsė iki devynių mėnesių.

Paklausus, kokie liko įspūdžiai apie studijų procesą, adaptaciją svečioje šalyje, Dovilė atsakė, jog jai ten pasirodė žymiai laisvesnis požiūris į studijas nei Lietuvoje. „Turkijoje yra žymiai platesnis dalykų ir studijų programų pasirinkimas, tačiau yra ir trūkumų – net dėstytojų anglų kalbos žinios gana ribotos, tad viena iš didžiausių problemų buvo – susikalbėti, kad suprastų. Vis dėlto, dėstytojai ir studentai ten yra labai geranoriški. Tai padėjo adaptuotis ir dėl to nebuvo sunku“, – sako Dovilė.

Studentė papasakojo ir apie tai, kaip vyko studijų procesas pandemijos sąlygomis. Pasak Dovilės, paskaitos visą laikotarpį vyko nuotoliniu būdu, tad su studentais ir dėstytojais jai tuo metu  gyvai beveik neteko susitikti. Tuo metu ji turėjo puikią galimybę lankyti nuotolines paskaitas kartu su savo grupe VU Šiaulių akademijoje ir tokiu būdu nepraleisti svarbių dalykų. Turkijoje dėl pandemijos nuolat buvo įvairių ribojimų, net buvo įvesta komendanto valanda, kuri kartą tęsėsi 3 savaites.

Dovilė greitai priprato prie naujų sąlygų svečioje šalyje ir stengėsi rasti laiko pažintinei veiklai. Anot studentės, netrūko ir įvairių nuotykių – teko iš arti išvysti miško gyvūnų, išmėginti slidinėjimą, stovyklavimą palapinėse esant šerkšnui, pasiklysti be telefono nežinomuose rajonuose bei bendrauti su vietiniais beveik nemokant kalbos.

Į klausimą, ką patartų studentui, kuris dvejoja dėl „Erasmus“, Dovilė pasiūlė pirmiausia pagalvoti, ar yra prieraišus (-i) prie savos aplinkos, pažįstamų žmonių. Dovilė: „Jei nesi namisėda – tuomet pirmyn! Tai puikus būdas išmėginti save, įveikti baimes, patobulinti kalbą, susirasti draugų ir pažinti šalį. Jei jau pagalvojai apie „Erasmus“ – nedvejok, sunkumai tikrai įveikiami! O kad jų būtų mažiau, rekomenduočiau susisiekti su toje šalyje jau dalyvavusiais „Erasmus“ programoje studentais ir išgirsti patarimų iš pirmų lūpų. Esu įsitikinusi, jie norės tau padėti“.

Baigdama pokalbį Dovilė pasveikino visus mūsų studentus su Tarptautine studentų diena ir palinkėjo ne tik naudingų studijų, bet ir smagių studentiškų akimirkų! „Studijų metu esi tarsi plačioje pasiūlymų jūroje – tereikia jų pasisemti“, – sako VU Šiaulių akademijos specialiosios pedagogikos ir logopedijos studijų programos trečiakursė Dovilė Bakonytė.

Bakonyte2

VU Šiaulių akademijos inf.
Dovilės Bakonytės asmeninio archyvo nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos