Sidebar

Gruodžio 15 d. Vilniaus universiteto Geomokslų instituto bakalauro studijų programos „Meteorologija ir hidrologija“ studentai lankėsi VU Šiaulių akademijoje, kur susitiko su Aplinkos tyrimų grupės mokslininkais. Susitikimo metu kalbėta apie bioaerozolio stebėjimus, žiedadulkių vaidmenį atmosferos reiškinių formavimuisi ir apie jų įtaką žiedadulkių sklaidai. Analizuotas žinių apie bioaerozolį naudojamas sprendžiant esmines visuomenės problemas, tokias kaip visuomenės sveikata ir klimato kaita.

Studentams, studijuojantiems dalyką „Specializuota meteorologinė informacija“, susitikimo metu buvo surengtos ne tik diskusijos, bet ir praktiniai užsiėmimai. Apžiūrėdami tarptautinius standartus atitinkančią aerobiologiniams stebėjimams naudojamą įrangą, studentai turėjo unikalią galimybę suprasti, kaip vykdomi bioaerozolio matavimai. Jie taip pat buvo susipažinti su metodais, reikalaujančiais daug laboranto darbo, kai mikroskopu atpažįstama kiekviena dalelė surinktame atmosferos mėginyje. Studentai suvokė, kad reikia turėti nemažai specializuotų žinių žiedadulkėms ir grybų sporoms identifikuoti. VU studentai buvo susipažindinti ir su moderniausiu lazerio sužadintos fluorescencijos pagrindu veikiančiu detektoriumi, kuris (arba jo analogai) ateityje planuojami integruoti į meteorologinių stebėjimų programas.

Po intensyvių veiklų, svečiams buvo surengta pažintinė ekskursija po VU Šiaulių akademijos erdves,  supažindinta su čia esančia didžiausia Lietuvos knyga ir Centų kambariu.

Koleas page 0001

VU Šiaulių akademijos inf.
Prof. dr. Ingridos Šaulienės nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos