Sidebar

Transliuojame puikią žinutę programų sistemų studijų programos studentams ir dėstytojams – VU Šiaulių akademijoje duris atveria virtuali „Cherry servers laboratorija“.

Laboratorijos veiklos pradžią liudija Uždarosios akcinės bendrovės „Cherry servers“ direktoriaus Vaido Rutkausko vizitas VU Šiaulių akademijoje. Susitikime su Regionų plėtros instituto direktore dr. Lina Garšviene aptartos planuojamos veiklos šioje dedikuotų ir virtualiųjų serverių laboratorijoje.  

Džiaugiamės užsimezgusiu bendradarbiavimu, kuris liudija, kad turime bendrų mus siejančių tikslų ir ambicijų ateičiai.

Laboratorijoje planuojama eksperimentinė veikla kuriant dinamines išskirstytąsias programų sistemas. Taip pat, į paslaugas orientuotos programinės įrangos (SOA) ir operacinių sistemų našumo bei efektyvumo taikomieji tyrimai.

Studentai, naudodami Cherry servers laboratoriją, įsisavins šiuolaikines virtualizacijos technologijas, gilins įgūdžius dirbti su konteineriais, kurti į paslaugas orientuotą programinę įrangą. Tai unikali galimybė daugiau koncentruotis į programų sistemų architektūrą, mažiau dėmesio skiriant infrastruktūros sprendimų paieškai.

Dėkojame UAB „Cherry servers“ direktoriui Vaidui Rutkauskui už bendradarbiavimą ir suteiktą dedikuotų ir virtualiųjų serverių erdvę studijų procesui.

https://www.cherryservers.com  

VU ŠA inf. ir  nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos