Sidebar

Spalio 12 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje lankėsi bei Ekonomikos studijų programos studentams paskaitą vedė Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovės – vyresnioji specialistė Indrė Šauklienė, mokestinių prievolių departamento 1-ojo skyriaus vedėja Jolita Bublienė, mokestinių prievolių departamento 3-iojo skyriaus vyriausioji specialistė Indrė Borusienė.

Paskaitos metu buvo pristatyta Lietuvos Respublikos mokesčių sistema ir jų rūšys, valstybės ir savivaldybių biudžetų pajamų struktūra pagal skirtingas mokesčių rūšis.  

Apsilankymo metu Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovės didelį dėmesį skyrė individualios veiklos pristatymui ir jos suteikiamoms galimybėms. Buvo aiškinamasi kuo skiriasi individuali veikla pagal verslo liudijimą bei individuali veikla pagal pažymą, kokie mokami mokesčiai.

Taip pat, buvo pristatyta Lietuvos mokesčių inspekcijos sistema „i.APPS“, kuria naudodamasis kiekvienas pilietis gali savarankiškai suvesti savo pajamas, išlaidas, ir matyti kokius mokesčius gali tekti mokėti renkantis vieną ar kitą variantą.

Aptarus svarbiausius klausimus paskaitos metu, Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovės su susirinkusiais paskaitos dalyviais pasidalino šmaikščiais pavyzdžiais ir įsimintinomis istorijomis su kuriomis susiduriama dirbant, diskutavo bei atsakė į rūpimus klausimus.

VU ŠA inf. ir nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos