Sidebar

Rugsėjo 22 d. VU Šiaulių akademijos Botanikos sodo komanda, kartu su Šiaulių miesto savivaldybe, miesto Prisikėlimo aikštėje gyventojams padovanojo net 100 ąžuoliukų. Ąžuoliukai ypatingi – tai Prisikėlimo aikštėje šalia Spaudos ąžuolo sudygę medeliai, kurie, po perkėlimo į vazonėlius ir kelių mėnesių priežiūros, papuoš šiauliečių namus.

Šios iniciatyvos esmė – ąžuoliukams pasklisti Šiaulių gyventojų, bendruomenių namuose, organizacijose, įstaigose bei įmonėse ir taip pratęsti istorinio ąžuolo gyvenimą.

VU Šiaulių akademijos direktorė prof. Dr. Renata Bilbokaitės teigimu, Universitetui labai svarbu vykdyti ne tik akademinę, bet ir socialinę misiją – poveikį visuomenei: „Tokiomis akcijomis skatiname žmonių, ypač jaunimo, įsitraukimą į ekologijos palaikymą. Prisidėdami prie šiauliečiams svarbaus istorinio ąžuolo genofondo išsaugojimo, siekiame pratęsti jo gyvenimą skirtingose vietose“. Akademijos vadovė džiaugiasi, kad ši akcija iš ties pavyko: „Norime pasidžiaugti, kad užsiregistravusių žmonių gauti ąžuoliuką buvo tikrai daug, iš kurių dauguma – švietimo įstaigų vadovai ar atstovai“. Pasodinti ąžuolai daželių-lopšelių, mokyklų kiemuose toliau tęs gražią priminimo apie spaudos draudimo panaikinimo misiją ir puoš įstaigų aplinką.

IMG 0152

 Dėkojame VU Šiaulių akademijos Botanikos sodo specialistams už sėkmingai įgyvendintą dovaną miestiečiams.

Daugiau apie šią iniciatyvą skaitykite www.siauliai.lt.

VU ŠA / Santos Jonuškės inf. ir nuotr.

IMG 0239

IMG 0143

IMG 0152

IMG 0190

IMG 0214

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos