Sidebar

Pradžia: 2022-10-01 12:00
Pabaiga: 2022-10-01 15:15
Spalio 1 d. vėl kviečiame Jus į Botanikos sodą minėti vėjų dienos.
 
Pagal L. Klimką Mykolinės vadintos ir Vėjų diena, nes tikėta, kad svarbias žinias apie būsimą žiemą skelbia arkangelo Mykolo trimitas: jei iš ryto vėjas „atbėgs“ iš vakarų, žiema bus permaininga, su atlydžiais, jei iš pietų – šilta ir švelni, jei pirmasis būtų rytys – tikėtina žvarbi žiema; o jei šiaurys – snieginga. Na o ryški giedra per Mykolines žada itin šaltą žiemą, – taip sakydavo kaimo išminčiai.
 
Vėjų diena minima rugsėjo 29 d., šiais metais – darbo, tad Botanikos sode susitikime artimiausią šeštadienį – spalio 1 d. Tad jei mėgstate kartais gainioti vėją laukuose, o retsykiais jie ir galvoje švilpauja, bet norėtumėte sužinoti, kuo ypatingas ir naudingas šis paslaptingas gamtos reiškinys, Jūsų lauksime su vėjo malūnėliu, ar kitokiu, vėjui pažaboti ar pamatuoti skirtu daiktu jei tokio neturite – galėsite jį pasidaryti VU Šiaulių akademijos Botanikos sode.
 

Vėjų diena koreguota 09 22 page 0001

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos