Sidebar

LAMA BPO Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje baigėsi pagrindinio priėmimo prašymų teikimas į universitetus ir kolegijas. Prašymus pateikė 25,4 tūkst. stojančiųjų. Iš visų prašymus pateikusių asmenų bent vienam pageidavimui nustatytus valstybės finansuojamos ar nefinansuojamos vietos reikalavimus tenkina daugiau kaip 21,1 tūkst. stojančiųjų. Pastebėtas džiuginantis rodiklis – daugėja norinčiųjų aukštosiose mokyklose studijuoti pedagogikos mokslus.

Pasibaigus šių metų bendrojo priėmimo pagrindiniam etapui, būsimi studentai prašymuose aukščiausiu prioritetu daugiausia išskiria universitetines socialinių ir sveikatos mokslų, verslo ir viešosios vadybos, menų bei informatikos mokslų studijų krypčių grupių programas. 

Šiais metais turinčių teisę pretenduoti į valstybės finansuojamas ir studijų stipendijų vietas yra daugiau kaip 13,3 tūkst., iš jų – 8,1 tūkst. šių metų abiturientai. Priėmimo rezultatai bus žinomi liepos 29 d. Studijų sutartys bus sudaromos liepos 29 – rugpjūčio 2 dienomis.

Daugėja norinčiųjų aukštosiose mokyklose studijuoti pedagogiką. Šiuo metu ugdymo mokslus kaip pirmąjį prioritetą išskiria 726 būsimi universitetų ir 634 būsimi kolegijų studentai. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija primena, kad 2022 m. priėmimo į aukštąsias mokyklas metu būsimi studentai kviečiami rinktis reikalingiausius specialistus ruošiančias pedagogikos, slaugos ir informatikos studijų programas. Pasirinkusiesiems šias pirmosios pakopos studijas numatoma suteikti valstybės finansavimą ir neriboti priėmimo, t. y. bus siekiama priimti stojančiuosius, norinčius ir pasirengusius studijuoti – atitinkančius keliamus reikalavimus gauti valstybės finansuojamą studijų vietą.

Šiemet bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas metu į ugdymo studijų programas, kurioms visais atvejais yra privalomas motyvacijos vertinimas, užsiregistravo 2 276 stojantieji. Teigiamą įvertinimą gavo 1 545 stojantieji. Į menų studijų programas, į kurias stojant reikalingi stojamieji egzaminai, užsiregistravo 1 974 stojantieji. Egzaminus išlaikė 1 495 stojantieji.

* * *

Papildomas priėmimas vyks rugpjūčio 3–5 dienomis. Papildomo priėmimo metu 4–5 dienomis stojantiesiems yra numatyta galimybė praeiti motyvacijos vertinimą, jeigu jie nedalyvavo pagrindinio priėmimo metu.

Daugiau informacijos apie papildomą priėmimą į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas galima rasti LAMA BPO tinklalapyje: https://bit.ly/3z07h9C

Daugiau informacijos apie Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos bakalauro studijų programas rasi štai čia: https://bit.ly/3QaEk2m

 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, LRT ir VU ŠA inf. ir nuotr.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos