Sidebar

Prasidėjus priėmimams į Vilniaus universitetą ir artėjant mokslo metų pradžiai, Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) kviečia visus VU bendruomenės narius(-es)  padėti nuo beprecedenčio ir visas tarptautines teises pažeidžiančio karo bėgantiems ir savo ateitį Vilniaus universitete kursiantiems Ukrainos studentams(-ėms) ir suteikti būstą – laikinai turimą laisvą kambarį, namo dalį, laisvą butą, gyvenimui tinkamą sodo namelį ar kitas patalpas. 

 
Visi žinome, kad nuo pat karo pradžios valstybė ir Vilniaus universitetas deda visas pastangas ir teikia humanitarinę pagalbą, kad aukštąjį išsilavinimą įgytų kuo daugiau nuo karo Ukrainoje bėgančių studentų(-čių), o ateinantį semestrą laukiama dar didesnio skaičiaus atvykstančiųjų. 
Kadangi nuo rugsėjo Vilniaus universiteto bendruomenę papildo gausus būrys pirmo kurso studentų(-čių), dalis įstojusiųjų ir dar tebeaplikuojančių ukrainiečių studentų(-čių) susidurs su gyvenamosios vietos stygiumi.
 
Todėl imamės iniciatyvos ir kreipiamės į visą mūsų bendruomenę, galinčią padėti ir vienam semestrui ar bent mėnesiui-keliems iki kol atsirastų laisva vieta bendrabutyje suteikti laikiną būstą ukrainiečiui studentui ar studentei. 
Jeigu turite laisvą kambarį, namo dalį, laisvą butą, gyvenimui tinkamą sodo namelį ar kitas patalpas ir galite vienam semestrui neatlygintinai priimti ukrainietį(-ę) studentą(-ę), užpildykite šią registracijos formą.
 
Registruodamiesi informuokite, kokias apgyvendinimo sąlygas galite suteikti, kiek žmonių galite priimti.
Kilus klausimams, prašome kreiptis el. paštu .
Šis iššūkis – dar vienas būdas mūsų bendruomenei įrodyti, kad galime būti vieningi ir padėti visiems kartu.
 
Vilniaus universiteto Studentų atstovybė
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos