Sidebar

Vilniaus universitetas iki rugpjūčio 24 d. vykdo papildomą priėmimą į  likusias laisvas pirmosios ir antrosios studijų pakopų programas. Besirenkantys studijuoti magistrantūros studijų programose vis dar gali pretenduoti į laisvas valstybės finansuojamas vietas.  Prašymų studijuoti pateikimas vyksta internetu per VU informacinę sistemą.

Į bakalauro ir vientisųjų studijų vietas galima teikti prašymus nuo rugpjūčio 16 d. 15 val. Tiek bakalauro, tiek magistrantūros studijų papildomas etapas tęsis pat iki rugpjūčio 24 d. 24 val.

„Vasara – ne tik poilsio, bet ir apsisprendimų, iššūkių bei naujų galimybių metas. Vilniaus universitetas siūlo didelį spektrą studijų, kurios atitiks stojančiųjų profesinius siekius bei vertybes. Kviečiame gilinti ir plėsti profesines žinias Vilniaus universitete, o jei kyla klausimų dėl studijų ar galimybės jas derinti su darbu – šiuos ir kitus klausimus galima aptarti specialiose konsultacijose“, – sako VU Studentų priėmimo vadovas Artūras Šaltis.

VU atkreipia įgijusių išsilavinimą užsienyje dėmesį. Šie asmenys išsilavinimo dokumentų elektronines kopijas turi pateikti iki rugpjūčio 19 d. 12 val. Į studijų programas, kuriose numatyti stojamieji egzaminai ar motyvacijos vertinimas, prašymai teikiami ne vėliau kaip 4 val. iki stojamojo egzamino pradžios. Prašyme galima pateikti iki 3 pageidavimų į norimas studijų programas, pasirenkant norimą finansavimo pobūdį. Sistemoje prašymą būtina pateikti likus ne mažiau nei 4 val. iki stojamojo egzamino ar motyvacijos vertinimo.

VU taip pat kviečia įgyti mokytojo kvalifikaciją pasirinkus vienerių metų Mokyklos pedagogikos programą Filosofijos fakultete arba 1,5 metų ištęstines Šiaulių akademijos Profesines pedagogikos studijas. Net jeigu bakalauro ir magistrantūros programos buvo finansuotos valstybės, šią programą taip pat galima studijuoti valstybės finansuojamoje vietoje, tereikia išlaikyti motyvacijos vertinimą. Tiek magistrantūros, tiek Mokyklos pedagogikos ar Profesines pedagogikos studijas galima derinti ir studijuoti vienu metu.

Per papildomą priėmimą, kuris vyko per LAMA BPO sistemą, kvietimus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose gavo 3 104 asmenys (2021 m. – 3 052).

Klausimus dėl studijų, individualaus studijų plano bei kitų studijų galimybių Vilniaus universitete rugpjūčio 17 d. 16 val. kviečiame užduoti specialioje konsultacijoje su VU Studentų priėmimo vadovu A. Šalčiu.

Papildomas priėmimas VU vyks iki rugpjūčio 24 d. 24 val., Prašymų studijuoti pateikimas vyksta internetu per VU informacinę sistemą.

Su VU Šiaulių akademijos studijų programomis galite susipažinti štai čia.

VU inf. VUŠA nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos