Sidebar

Vilniaus universitetas iškilmingai baigia dar vienerius studijų metus. VU Šv. Jonų bažnyčioje vykstančiose tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, ypatingos padėkos įteiktos mokslininkams už ilgametį vadovaujantį darbą ir dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje. Iškilmių metu VU rektoriaus, prof. Rimvydo Petrausko padėkos įteiktos ir VU Šiaulių akademijos prof. dr. Laimai Liukinevičienei, prof. dr. Ritai Reginai Trimonienei bei lekt. Linai Miliūnienei.

„Baigiame dar vienus įvykių kupinus metus. Mokslo žmonių pastangomis suvaldę pandemijos grėsmę ir įveikinėdami vieną krizę atsidūrėme dar didesnio egzistencinio iššūkio akivaizdoje. Kaip tai veikia mus, kokios ilgalaikės šios politinės ir socialinės įtampos pasekmės – į tai dar reikės atsakyti“, – sako VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

VU rektoriaus teigimu, karo Ukrainoje kontekste VU atsiskleidė kaip užuovėja, saugumo, patikimumo, bendruomeniškumo šaltinis. Taip pat – potencialas ir galimybė naudojantis mūsų turima laisve įprasminti save intelektualiai ar visuomeniškai.

VU nuo pat karo pradžios solidarizuojasi ir remia Ukrainos žmones ir Ukrainos valstybę. Vasario 22 d. vakarą Ukrainos vėliavos spalvomis nušvito VU centrinių rūmų fasadas, VU bendruomenės vardu buvo paskelbtas kreipimasis į Europos ir pasaulio lyderius, raginantis nutraukti bet kokį bendradarbiavimą su Rusija. Buvo praplėsta baltarusiams skirta LDK stipendija, ji buvo pritaikyta ir ukrainiečiams. Be to, atskiri fakultetai ir bendruomenės nariai paskelbė ar prisidėjo prie iniciatyvų, skirtų Ukrainos pabėgėliams. VU toliau palaiko ryšius su įvairiais Ukrainos universitetais, siekdamas užtikrinti jiems įvairiopą akademinę paramą.

Bendruomenės narių apdovanojimai

Skatindamas mokslininkus siekti aukščiausio lygio mokslinių rezultatų, VU rektorius atminimo prizais už mokslo pasiekimus apdovanoja mokslininkus ir mokslininkų grupes.

Rektoriaus padėkos įteiktos absolventams, kurių studijos ir mokslinė veikla įvertinta Magna cum laude diplomais.

Šventės metu už VU misijos suvokimą ir jos palaikymą, svarią materialinę paramą VU ir jo bendruomenei suteikti mecenatų vardai. Mecenatų ženklai įteikti filantropui, knygų leidybos ir prekybos grupių „Alma littera“ pagrindiniam akcininkui, valdybos pirmininkui ir vadovui Arvydui Andrijauskui ir filantropų ir verslininkų šeimai – įmonės „Roquette Amilina“ valdybos pirmininkui ir akcininkui Danui Tvarijonavičiui ir šeimos holdingo bendrovės „Grūdainė“ vadovei Linai Tvarijonavičienei.

Iškilmingos šventės metu padėkos už ilgametį vadovaujantį darbą atiteko VU akademinės bendruomenės nariams, kurių gretose ir VU Šiaulių akademijos profesorės Laima Liukinevičienė ir profesorė Rita Regina Trimonienė. Renginio metu nepamiršti ir aktyvia savanoriška, visuomenine veikla užsiimantys VU akademinės bendruomenės nariai – jiems įteiktos Rektoriaus padėkos.

Už geriausias publikacijas buvo apdovanoti gamtos, medicinos ir sveikatos technologijos mokslų, humanitarinių ir socialinių mokslų sričių publikacijų autoriai, įvertinta ir geriausio taikomojo darbo kategorija bei geriausias tarptautinis projektas.

VU inf. ir Justino Auškelio nuotr.

Padėka VU Šiaulių akademijos prof. dr. Laimai Liukinevičienei

 

Padėka VU Šiaulių akademijos prof. dr. Ritai Reginai Trimonienei

 

289588520 5585310454853194 3008843608928573522 n

 Padėka VU Šiaulių akademijos lekt. Linai Miliūnienei

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos