Sidebar

Birželio 2–5 dienomis VU Šiaulių akademijos bendruomenę džiugino akademijos meno kolektyvų aktyvus dalyvavimas kultūriniuose renginiuose. Birželio 4 d. VU Šiaulių akademijos mišrus choras „Studium“ (vadovė doc. Birutė Janonienė) dalyvavo Kauno miesto Dainų šventėje „Čia suteka upės“, o birželio 2–4 dienomis vykusiame XXIII festivalyje „Ant rubežiaus“ pasirodė VU Šiaulių akademijos liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“ (meno vadovas Darius Daknys).

Birželio 4 d. VU Šiaulių akademijos mišrus choras „Studium“ (vadovė doc. Birutė Janonienė) kartu su būriu Lietuvos choristų koncertavo ir gražiausius kūrinius atliko savaitgalį Žalgirio Arenoje vykusioje Kauno miesto Dainų šventėje „Čia suteka upės“. VU Šiaulių akademijos bendruomenė džiaugiasi, kad į šventės repertuarą buvo įtraukta ir VU Šiaulių akademijos doc. Gedimino Dapkevičiaus kompozicija „Apie Šviesą“, kurią atliko Lietuvos jungtinis choras, o dirigavo VU Šiaulių akadmeijos doc. Birutė Janonienė. Solistė – Kauno Muzikinio teatro dainininkė Gabrielė Bukinė, kūriniui pritarė Artūro Anusausko „Ritmo grupė“. Atlikimą papildė įspūdingos kompiuterinės vizualizacijos. Pasak mišraus choro vadovės doc. Birutės Janonienės „Kūrinys „Apie Šviesą“ anot dirigentų, buvo vienas iš gražiausių šventės kūrinių. Be galo džiaugiuosi, kad šiauliečiai ir vėl skambėjo!“.

Birželio 17–19 d. mišrus choras „Studium“ išvyksta į Vilnių – XIX Baltijos šalių studentų Dainų ir šokių šventę „Gaudeamus“.

Mišraus choro „Studium vadovė doc. Birutė Janonienė.

Birželio 2–4 d. Šiauliuose vyko XXIII festivalis „Ant rubežiaus“. Tris dienas Šiauliuose skambėjo liaudiška muzika, šurmuliavo tautodailės ir amatų mugė. Žiūrovus linksmino virš 30 kapelijų ir stilizuotų kapelų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Festivalyje puikiai pasirodė ir buvo įvertintas VU Šiaulių akademijos liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“, kuriam buvo įteikta nominacija „Muzikantų angelas“.

Liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“.

VU Šiaulių akademijos bendruomenė didžiuojasi aktyvia akademijos meno kolektyvų veikla ir pasiekimais. Nesustokite džiuginti Šiaulių miesto bei Lietuvos klausytojų ausis bei širdis!

VU ŠA inf. ir nuotr.

Kauno miesto dainų šventė „Čia suteka upės“:

XXIII festivalis „Ant rubežiaus“:

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos