Sidebar

Gegužės 12–13 d. nuotolinėje aplinkoje vyko 8-asis Baltijos šalių logopedų kongresas „Logopedinės pagalbos reikšmė įvairiais žmogaus gyvenimo tarpsniais (8th Congress of Baltic States SLTsSpeech and Language Therapy Across the Age Span)“.

Kongreso temą patvirtino Europos logopedų asociacijas vienijanti organizacija ESLA (European Association of Speech and Language Therapy), kurios narėmis yra Lietuvos, Latvijos ir Estijos logopedų profesinės asociacijos.

Kongreso tikslas – suburti mokslininkus, logopedus praktikus ir studentus bendrai diskusijai aktualiais klausimais, teikiant įrodymais grįstą logopedinę pagalbą įvairaus amžiaus asmenims.

Tarptautinį renginį organizavo Baltijos šalių (Lietuvos, Latvijos ir Estijos) logopedų profesinės asociacijos kartu su Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademija ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademija.

Kongreso dalyvius sveikino Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai, VDU Švietimo akademijos kanclerė prof. dr. Lina Kaminskienė ir VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė, Lietuvos, Latvijos ir Estijos logopedų asociacijų vadovės.

Kongresas 5-iose plenarinėse sesijose vyko dvi dienas. Kongresą pradėjo ESLA prezidentė Norma Camilleri pranešimu  Kalbėjimo ir kalbos terapijos profesija Europoje  (The Speech and Language Therapy Profession in Europe).

Naujausiomis interdisciplininėmis ir įrodymais grįstomis žiniomis ir praktine patirtimi, susijusia su logopedinės pagalbos ypatumais įvairiais žmogaus amžiaus tarpsniais, dalinosi  mokslininkai ir specialistai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Kroatijos, Islandijos, Švedijos, Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų. Diskutuota ir logopedų profesinės praktikos bei šių specialistų rengimo reglamentavimo klausimais.

Kongrese pranešimus skaitė ir dalyvavo mokslinio bei organizacijo komiteto veiklose VU Šiaulių akademijos doktorantė Simona Daniutė, dr. Rita Kantanavičiūtė-Petružė ir kt. mokslininkai, dirbantys studijų programoje Specialioji pedagogika ir logopedija.

Renginys susilaukė didžiulio Baltijos šalių lgoopedų, dirbančių švietimo ir sveikatos įstaigose, susidomėjimo. Kongrese dalyvavo apie 500 specialistų ir studentų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Dėkojame visiems prisidėjusiems: kongreso pranešėjams už dalijimąsi žiniomis ir patirtimi; kongreso vertėjams už kongreso pranešimų vertimą į lietuvių, latvių ir estų kalbas; Tarptautiniam mokslinio ir organizacinio komitetų nariams už glaudų bendradarbiavimą organizuojant kongresą ir susitikimo nuotolinėje aplinkoje koordinavimą; visiems dalyviams už didžiulį susidomėjimą ir dalyvavimą reinginyje.

Doc. dr. I. Kaffemanienės / VU ŠA inf. ir nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos