Sidebar

Gruodžio 9 d. ir gruodžio 15 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (VU ŠA) bakalauro studijų programos Programų sistemų trečio kurso studentai pažintinei-dalykinei praktikai vyko į įmonės NFQ Technologies Šiaulių filialą.

VU ŠA Programų sistemų trečio kurso studentai dalyvavo praktiniame seminare „Koks yra IT projektas versle ir kaip jis valdomas?“. Lektorė NFQ Technologies įmonės atstovė Irina Mažuolienė pristatė įmonės veiklas,  su studentais pasidalino patirtimi, kaip rengti projektą pagal NFQ taikomas strategijas. Dalyviai buvo išskirstyti į dvi komandas: vieni buvo programuotojai, o kiti užsakovai. Kiekviena komanda aktyviai dalyvavo pateikiant siūlymus ir reikalavimus būsimajam projektui, o komandos vadovė koregavo galutinį sprendimą.

Studentai kartu su VU ŠA dėstytoju dr. Donatu Derviniu dalyvavo NFQ Technologies 2 akademinių valandų pažintinėje-dalykinėje praktikoje tema „Koks yra programuotojo darbas komandoje? Interneto programų karkasai“.

Įmonės NFQ Technologies atstovai Lukas Kondrotas, Eligijus Stugys pristatė įmonės veiklas, kokiose srityse įmonė vykdo veiklas ir kokias technologijas naudoja. Studentams ir dėstytojui buvo įdomu išgirsti kaip dirba profesionalios įmonės su savo klientais, su kokiais iššūkiais susiduria kasdieniniuose darbo procesuose ir kaip sprendžia sunkumus.

Po seminaro buvo gauta daug vertingos informacijos apie šiuolaikinius backend ir frontend technologinius sprendimus, naujausią programinę įrangą, kaip ir kokius įrankius reikia naudoti siekiant palengvinti programuotojo darbą. Buvo pastebėta, kad studijų metu mokoma ir duodama tinkamų žinių, kurios yra vertingos pradedant karjerą baigus studijas.

Kalbant apie karkasus (framework) paaiškėjo, kad universitete mokoma dirbti daugiausiai su Laravel karkasu, o NFQ Technologies naudoja labai panašų ir giminingą Symfony karkasą, todėl gautos žinios yra lengvai pritaikomos.

Susitikimo metu buvo aptartos praktikų ir tolimesnio įmonės NFQ Technologies ir VU ŠA bendradarbiavimo galimybės. Tikimąsi, kad greitu metu įmonėje praktiką atliks du VU Šiaulių Akademijos studentai.

Dėkojame įmonei NFQ Technologies už priėmimą ir vertingas žinias bei tikimės sėkmingo bendradarbiavimo ateityje.

VU ŠA / Regionų plėtros instituto inf. ir nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos