Sidebar

Vasario 25 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (VU ŠA) vyko 51-osios Jaunųjų matematikų varžybos, kuriose savo matematinius gabumus išbandė beveik 300 moksleivių iš visos Lietuvos. Juos dalyvauti varžybose  delegavo tam tikrų šalies miestų ir rajonų komisijos. Šeštadienį vykusios varžybos – tai atrankinis etapas, po kurio dešimčiai geriausiai pasirodžiusių varžybų dalyvių suteikiama teisė dalyvauti Lietuvos moksleivių matematikos olimpiadoje. Be VU Šiaulių akademijos, šio etapo olimpiadas taip pat, organizuoja ir VU Matematikos ir informatikos fakultetas bei Kauno technologijos universitetas. 
 
Kol moksleiviai sprendė uždavinius, mokytojai dalyvavo jiems skirtose veiklose: Nacionalinės švietimo agentūros atstovė dr. Audronė Rimkevičienė skaitė pranešimą ir organizavo diskusiją tema „Matematikos bendroji  programa: iššųkiai ir galimybės“, Vilniaus „Saulės“ privačios gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Vilma Pipirienė pristatė bandomąją naujo matematikos vadovėlio „Matematika visiems“ versiją, Vilniaus jėzuitų gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Zina Šiaulienė ir  Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Daiva Riukienė  vedė apskritojo stalo diskusiją „Lietuvos matematikos mokytojų metodinių būrelių gerosios patirties sklaida“.
 
Prof. dr.  R. Macaitienės teigimu, „Tokio pobūdžio susitikimai, kuriuose savo nuomones išsako dalyko mokytojai, dėstytojai ir NŠA atstovai nėra dažni, todėl labai norisi tikėti, kad po įtemptų ir gilių diskusijų išgrynintos idėjos ne tik pasieks atsakingas šalies institucijas, bet ir bus realizuotos“.
 
VU ŠA Regionų plėtros instituto inf. ir nuotr.
 
 
 
 

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos