Užsienio šalių studentai pristatė savo šalių tradicinius patiekalus

valg 7

valg 7
Kovo 9 d. tarptautinio Erasmus studentų tinklo (ESN) Šiaulių universiteto padalinys Šiaulių universiteto bibliotekoje pakvietė į renginį „Tarptautinė vakarienė“ (International Dinner), kuriame užsienio šalių studentai, studijuojantys Šiaulių universitete, pristatė savo šalių tradicinius valgius. Savo tradicinius patiekalus pagamino studentai iš Šri Lankos, Turkijos, Taivano, Brazilijos, Japonijos, Austrijos, Rusijos, P. Korėjos, Indijos, Prancūzijos, taip pat ir Lietuvos.

valg 1

valg 1
„Šis renginys jau yra tapęs tradiciniu. Jis rengiamas nuo 2009 m. Užsienio šalių studentai, studijuojantys mūsų universitete, gana džiugiai priėmė pasiūlymą surengti tokį vakarėlį. Jiems patiems norėjosi paragauti vieni kitų pagamintų tradicinių patiekalų, taip pat labiau susipažinti ir su lietuviškais valgiais“, – sakė ESN ŠU sekcijos prezidentas ir vienas iš šio renginio organizatorių Maksas Perepečkinas.

valg 2

valg 2
Renginio metu buvo galima ragauti patiekalus, klausti, kaip jie pagaminti. Tai sudomino didelį būrį smalsuolių – studentų ir Šiaulių miesto mokyklų mokinių.

valg 19

valg 19
„Man labai patiko Šri Lankos patiekalai. Ragavau kažkokius kamuoliukus, pagamintus iš vištienos, kurie buvo labai skanūs. Indai taip pat turi įdomų desertą. Atrodo, kad valgytum tarsi saldžius makaronus. Paragavau ir P. Korėjos studentų pagamintą patiekalą kimbap, savo išvaizda labai panašų į suši. Išsiaiškinau, kad tai ne suši, nes pagaminta iš agurkų, morkų, acte su cukrumi išmirkyto ridiko, ryžių, kiaušinio, kiaulienos dešros ir jūros dumblių. Man tenka nemažai laiko su užsienio studentais praleisti, todėl pastebėjau, kad prie lietuviško maisto jiems priprasti yra gana sunku, nes kiekvienas jų atvyko su savo maitinimosi įpročiais. Kai užsieniečiai ima gaminti valgį, tai visi mūsų bendrabučio aukštai prisipildo skirtingais kvapais“, – teigė specialiąją pedagogiką ir logopediją studijuojanti ketvirtakursė Emilija Vaičkutė.

valg 21

valg 21
„Mane sužavėjo studenčių iš Brazilijos pagaminti saldainiai iš kondensuoto pieno, šokolado ir papuošti spalvotais pabarstukais. Visiems jie taip patiko, kad per kelias minutes jų nebeliko“, – žavėjosi ekonomiką ir darnųjį verslą studijuojanti trečiakursė Monika Arlauskaitė.

Lietuvišką virtuvę užsienio šalių studentai vertina nevienareikšmiškai. Vieniems patinka mūsų šaltibarščiai, blynai, kitiems – net ir cepelinai. Lietuvaičiams didesnį įspūdį paliko egzotinių šalių maistas.

Zenonas Ripinskis
Autoriaus nuotraukos
Grįžti