Sidebar

VU Šiaulių akademijos STEAM centre lankėsi 7–8 klasių mokiniai. Čia vyko renginys „Velykos STEAM centre“, kurio metu net keturiose laboratorijose buvo surengti unikalūs užsiėmimai.
 
Moksleiviai susipažino su gamtos mokslais
 
Apie 120 moksleivių iš Šiaulių, Radviliškio, Kelmės ir Gruzdžių susirinko VU Šiaulių akademijos STEAM centre, kur visą dieną vyko įvairios veiklos, skirtos unikaliu būdu paminėti artėjančias Šv. Velykas. Keturiose laboratorijose mokiniai galėjo skirtingais aspektais tyrinėti kiaušinį – pagrindinį Velykų simbolį.
Susirinkusius į renginį dalyvius pasveikino mokiniams gerai žinomas rašytojas, laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vedėjas Robertas Petrauskas. TV laidų vedėjas pabrėžė, kad praktinis įsitraukimas į gamtos mokslus šiuolaikiniams vaikams yra be galo svarbus ir džiaugėsi galėdamas prisidėti prie unikalaus renginio.
„Praktinis įsitraukimas su mentoriais, galimybė prisiliesti, išbandyti viską yra labai svarbu patiems vaikams. Dirbant su šiuolaikiniu mokiniu nebeužtenka tik pasakoti ir mokyti teorijos. Įsitraukimas, mokslinių projektų darymas kartu, manau, yra tas kelias, kuriuo reikia eiti norint sudominti studijomis ir užauginti ateities mokslininkus“, – pasakojo Robertas Petrauskas.
 
VU Šiaulių akademijos STEAM centre vykęs renginys suorganizuotas siekiant didinti mokinių įsitraukimą į gamtos mokslus, supažindinti ir sudominti moksline veikla, paskatinti rinktis studijas ir kurti ateities planus. „Visos šio šventinio renginio veiklos yra suderintos su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir yra skirtos sudominti paauglius gamtos mokslais. Mes nuolat ieškome šiuolaikinių variantų, didaktikos aspektų, kad vaikams čia būtų įdomu, kad jie ir ateityje išlaikytų norą domėtis gamtos mokslais, moksliniais tyrimais ir panašiai“, – pasakojo VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė.
 
 DSC5357
 
Laboratorijose tyrinėjo kiaušinius
 
Specializuoto renginio metu VU Šiaulių akademijos STEAM centre mokiniai, pasidaliję į komandas, dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose keturiose laboratorijose – Fizikos, Chemijos, Robotikos ir IT bei Sveikatos technologijų ir gyvenimo kokybės. Veiklos ir veiksmai buvo organizuojami susikoncentruojant į pagrindinį Šv. Velykų simbolį – kiaušinį. Užsiėmimus vedė VU ŠA STEAM centro patyrę metodininkai, kurie visas užduotis parengė atsižvelgdami į 7–8 klasių mokinių turimą žinių bagažą.
 
„Šventės esmė yra tai, kad darbas laboratorijose yra labai artimas mūsų gyvenimui, kasdienybei, o tai liečia ir šventes. Mes galime viską tyrinėti, rasti atsakymus į įvairius kylančius klausimus, geriau pažinti pasaulį ir mus supančią aplinką. Būtent tai mes čia ir atlikome“, – mintimis apie renginį dalijosi VU Šiaulių akademijos STEAM centro vadovė Sigita Gintilaitė.
„Velykos STEAM centre“ yra jau antrasis specializuotas masinis renginys VU ŠA STEAM centre. Pirmajame Lietuvoje atidarytame centre nuolat organizuojamos įvairios veiklos skirtos įvairaus amžiaus moksleiviams.
 
VU ŠA/Ingos Varanavičienės info./ Santos Jonuškės nuotr.

 

 DSC5345

 

 DSC5337

 

 DSC5407

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos